flood-123200_1920.jpg

Zbiranje vlog in ocenjevanje škode na stvareh zaradi posledic močnih neurij

datum: 23. 08. 2023

Na Mestni občini Novo mesto začenjamo z ocenjevanjem škode na stvareh zaradi posledic močnih neurij z večdnevnim obilnim deževjem na širšem območju Republike Slovenije, ki je povzročilo katastrofalne poplave, plazenje tal in druge posledice hudourniškega delovanja visokih voda, zaradi katerih je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije 4. avgusta 2023 aktiviral Državni načrt zaščite in reševanja ob poplavah.

Oškodovanci, ki so utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih, izpolnijo vlogo (obrazci 1, 3, 4 in 5), ki je na voljo na spodnji povezavi in v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto. K izpolnjeni vlogi je potrebno priložiti fotografije, iz katerih je razvidna nastala škoda. Pripišite tudi kontaktne podatke (telefon, e-pošta) za morebitne dodatne informacije.

Škodo na stvareh se ocenjuje na obrazcu 1 - kmetijska zemljišča, obrazcu 3 - uničen objekt, obrazcu 4 - delna škoda na objektih in obrazcu 5 - gradbeno inženirska infrastruktura (transportna infrastruktura, industrijski cevovodi, vodni objekti in drugo).

Zaradi ustreznejšega opredeljevanja škode in vnosa podatkov v program AJDA vas prosimo, da škodo vnašate v obliki ustrezne šifre iz priloge B.

Izpolnjeno vlogo s prilogami pošljite na naslov Mestna občina Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto, s priporočeno pošiljko, ali oddajte osebno v prostorih Mestne občine Novo mesto do vključno 31. avgusta 2023.

Na podlagi prejetih vlog bo škodo na terenu ocenjevala občinska Komisija za ocenjevanje škode ob naravnih in drugih nesrečah.

Ocenjevanje spodaj navedene škode NI v pristojnosti občinske Komisije za ocenjevanje škode ob naravnih nesrečah in jo morate morebitni oškodovanci prijaviti neposredno stvarno pristojnemu organu:

- v gozdovih škodo ocenjuje Zavod za gozdove RS,

- na vodotokih škodo ocenjuje Direkcija RS za vode,

- na kulturni dediščini škodo ocenjuje Zavod za varstvo kulturne dediščine,

- v gospodarstvu škodo ocenjuje Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

- na državnih cestah škodo ocenjuje Direkcija RS za infrastrukturo ter

- na državni infrastrukturi škodo ocenjuje Ministrstvo za infrastrukturo.

Za dodatna pojasnila se lahko obrnete na Mestno občino Novo mesto (klavdija.kolaric@novomesto.si; 07 39 39 272).

Obrazec 1.pdf

Obrazec 3.pdf

Obrazec 4.pdf

Obrazec 5.pdf

Priloga b-nova.pdf

Sklep ocenjevanje skode neurja od 1 do 6 8 2023.pdf

Ocenjevanje škode zaradi posledic močnih neurij z večdnevnim obilnim deževjem_2023.pdf

Povezane novice

23. avgust

Obvestilo o zbiranju vlog zaradi posledic močnih neurij z večdnevnim obilnim deževjem na širšem območju Republike Slovenije

Mestna občina Novo mesto obvešča, da na podlagi Sklepa Uprave za zaščito in reševanje, št. 844-30/2023-18 – DGZR z dne 10. 8. 2023, pričenja z ocenjevanjem škode na stvareh zaradi posledic...

več >

nazaj