DSC_9449.JPG

Prenova šestnajstih športnih in otroških igrišč

datum: 23. 09. 2021

Na Mestni občini Novo mesto smo v letošnjem letu delno prenovili 16 športnih in otroških občinskih igrišč, ki se nahajajo tako v mestu kot izven njega, nadaljnje prenove pa v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi načrtujemo tudi v prihodnjih mesecih, ko bodo nova igrala in vadbene naprave krasila kar 15 igrišč.

Prenove igrišč so obsegale zamenjave elementov, kot so mrežice na koših, gimnastične gredi, plezalne vrvi, sedeži na gugalnicah in stopnice, veliko igrišč pa se lahko pohvali tudi s sveže pobarvanimi igrali in klopmi. Igrišča, ki so bila deležna prenove, se nahajajo na Ragovski ulici, Kandijski ulici, Seidlovi cesti, na Mestnih njivah, na Trdinovi ulici, na Smrečnikovi ulici, Nad mlini, pri Rdečem križu na Drski, Šegovi ulici, Pavčkovi ulici, Klemenčičevi ulici, v Lastovčah, na Jedinščici, v Regrči vasi pri Domu krajanov, v Žabji vasi in na Uršnih selih. Za ureditev in vzdrževanje igrišč skrbi Zavod Novo mesto.

Večja dela so bila opravljena na igrišču na Kandijski ulici nad Mercatorjem, kjer se lahko sedaj guncajo tudi otroci do 3. leta starosti, na Smrečnikovi ulici, kjer smo rekonstruirali večfunkcijsko igralo in namestili nove plezalne vrvi, ter v Regrči vasi.

Do konca leta je predvidena postavitev sklopa treh igral na sprehajališču na Loki, v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in osnovnimi šolami pa bomo postavili nova igrala in vadbene naprave na igrišču ob OŠ Brusnice, OŠ Stopiče, na Mestnih njivah, na Vrtovih ob Krki in Kandijski ulici v KS Majde Šilc, na Klemenčičevi in Vavpotičevi ulici v KS Bršljin, na Košenicah v KS Šmihel, v Jurni vasi in Vinji vasi v KS Podgrad, na Pluski v KS Otočec, na Seidlovi v KS Ločna Mačkovec, ob OŠ Dragotina Ketteja, na Cesarjevi ulici v KS Drska in v KS Birčna vas.

nazaj