vodilna slika

Nadaljevanje dobre prakse

datum: 07. 02. 2017

Krajevne skupnosti lahko projekte prijavijo do 1. septembra 2017 oziroma do porabe sredstev, prva obravnava vlog pa bo 28. februarja.

Na Mestni občini Novo mesto smo lani prvič pripravili poziv za polovično sofinanciranje projektov krajevnih skupnosti, preko katerega je bilo v lanskem letu uspešno izvedenih 35 projektov v 18 krajevnih skupnostih. Dobro prakso bomo nadaljevali tudi letos, zato smo že objavili poziv za leto 2017, s katerim zagotavljamo 200 tisoč evrov za nove projekte. Krajevne skupnosti lahko projekte prijavijo do 1. septembra 2017 oziroma do porabe sredstev, prva obravnava vlog pa bo 28. februarja. 

KS Brsljin Gradnja igrisca v Lastovcah.jpg

Fotografija: Gradnja otroškega igrišča v Lastovčah

Ob lanskem pozivu je bilo odobrenih 38 projektov, med katerimi eden (javna razsvetljava na Uršnih selih) še ni zaključen, dva pa sta bila začasno ustavljena zaradi nekaterih predhodno nerešenih vprašanj. Pričakujemo, da bosta projekta letos ponovno prijavljena na poziv in tudi izvedena. 

Uspešno zaključeni lanski projekti in pozitivni odzivi krajevnih skupnosti kažejo, da smo na Mestni občini Novo mesto s tem pozivom naredili pomemben korak pri uresničevanju nekaterih, morda na videz manj pomembnih projektov, ki pa bistveno pripomorejo h kakovosti življenja številnih občanov.

KS Majde silc Obnova stopnisca.JPG

Fotografija: Obnova stopnišča v KS Majde Šilc

 Eden od ciljev poziva je tudi zagotovitev večje avtonomnosti krajevnih skupnostih, zato jih na Mestni občini Novo mesto ne želimo omejevati pri tem, katere projekte prijavljajo. Smo pa v letošnjem pozivu vseeno izpostavili projekte na področju izgradnje in obnove komunalne, cestne in ostale infrastrukture. 

Na Mestni občini Novo mesto smo tudi letos predvideli možnost, da se razpisana sredstva po potrebi povečajo z rebalansom občinskega proračuna, česar smo se poslužili že lani in projektom namenili 250 tisoč evrov.

KS Otocec Urejanje sportnega parka.jpg

 Urejanje športnega parka v KS Otočec

Tabela projektov

nazaj