vodilna slika

Turistično informacijski center Novo mesto (TIC) se je s 1. januarjem 2017 preselil v prostore stavbe na Glavnem trgu 11

datum: 04. 01. 2017

TIC skrbi predvsem za učinkovit turističen servis na terenu.

V teh prostorih deluje tudi turistična agencija Kompas Novo mesto, ki je za obdobje petih let pridobila koncesijo za izvajanje dejavnosti TIC. Na Mestni občini Novo mesto pričakujemo, da bo zasebni partner, ki že deluje na področju turizma, prinesel nova znanja, ideje in izkušnje ter dvignil delovanje TIC na višjo in učinkovitejšo raven. Pri tem bo prevzel tudi del finančnih obremenitev, ki izhajajo iz izvajanja dejavnosti. 


DSC 0152.JPG

 

Medtem ko za razvoj turizma prednostno skrbi Zavod Novo mesto, TIC skrbi predvsem za učinkovit turističen servis na terenu. Aktivnosti, ki jih opravlja TIC, vključujejo informiranje turistov, zbiranje podatkov za potrebe informiranja, ugotavljanje kakovosti turistične ponudbe, ugotavljanje mnenj v zvezi s turistično ponudbo, urejanje turistične signalizacije, trženje celovite turistične ponudbe, prodajo spominkov, razglednic in poštnih znamk, prodajo vstopnic za dogodke javnih zavodov, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Novo mesto, pripravo turističnih programov in izletov ter druge naloge v skladu z letnim programom dela.

nazaj