zemljevid krajevnih skupnosti

OBVESTILO krajanom v zvezi izrednih razmer

datum: 15. 03. 2020

Spoštovane krajanke in krajani Žabje vasi.

Pred nami je nekaj "zoprnih" in kritičnih tednov, ko se bomo morali zadrževati doma in omejevati stike s sosedi, sorodniki in prijatelji. Ob lepem vremenu se zadržujte čim več zunaj oziroma v naravi in prezračujte bivalne prostore. Strokovne službe odsvetujejo skupinsko druženje otrok, zato smo preventivno zaprli Športni park KS Žabja vas, da ne bi prišlo do prenosa okužbe preko otroških in rekreativnih naprav.  Zdravstvenih ustanov ne obiskujte, če ni zelo nujno. Predhodno pokličite osebnega zdravnika po telefonu ali mu pišite po elektronski pošti. V primeru zelo nujnih stanj nemudoma pokličite številko 112. Obiskovanje trgovskih centrov omejite na minimum, v trgovino se naj po možnosti odpravi le ena mlajša oseba. Nakup naj bo kratek in selektiven ter omejen na nujne prehrambene artikle. Ob vstopu v zaprte javne prostore in tudi zunaj ob pogovoru z drugimi osebami, pazite na varnostno razdaljo, ki naj bo minimalno 1,5 metra. Glede živil lahko verjamemo kmetijski ministrici, ki zagotavlja, da bo preskrba redna. V tem tednu so bile police trgovin bolj prazne, ker so si nekateri delali nerazumljivo velike zaloge, posledično pa nas je zajela stiska ob pogledu na prazne police in smo si nekateri kupili nekaj na zalogo. Nobenega razloga ni za paniko, zato ni prav nobene potrebe, da si delate ogromne zaloge hrane. Ukinjen je tudi mestni potniški promet.  Če živite sami ali ste starejši oziroma ste težje gibljivi in potrebujete pomoč, pokličite na dežurno telefonsko številko 07 39 39 289 vsak dan med 7. in 20 uro.  Mestna občina Novo mesto bo poskrbela za vse ranljive skupine in uredila vse za njihove nujne potrebe.

Po potrebi vam bodo na pomoč priskočile prostovoljke Krajevne organizacije Rdečega križa in člani Sveta KS Žabja vas, ki jih lahko pokličite na telefonsko številko KS: 070 110 380 med 8 in 20 uro vsak dan do preklica ali nam pišite na elektronsko pošto: predsednikks@gmail.com

V primeru, da boste dobili povišano telesno temperaturo, bolečine v mišicah, kašelj, preberite izdana kratka navodila na spletni strani KS (https://www.novomesto.si/krajevne-skupnosti/zabja-vas/2020031520493775/), oziroma pokličite osebnega zdravnika.

Bodimo odgovorni do lastnega in zdravja ostalih. 

Krajevna organizacija Rdečega križa Žabja vas in Svet KS Žabja vas

novice

11. junij, KS Žabja vas

Igrišče v Žabji vasi ponovno odprto v celoti!

Skladno s priporočili NIJZ in sproščanjem ukrepov po epidemiji Covid-19, vse občane in občanke obveščamo, da je igrišče ponovno odprto.

več >

22. maj, KS Žabja vas

Delno sproščanje ukrepov v Športnem parku Žabja vas

Z današnjim dnem se bo delno sprostila uporaba Športnega parka KS Žabja vas. Do preklica bo še vedno zaprt del, ki je namenjen igri mlajših otrok na skupinskih igralih. Z dotikanjem skupinskih igral je velika verjetnost, da pride do prenosa okužb med otroki. Uporaba igral ravno tako še ni dovoljena v vrtcih in šolah.

več >

30. marec, KS Žabja vas

Od polnoči prepoved gibanja zunaj občine prebivališča

Spremljanje informacij, povezanih z novim koronavirusom doma in po svetu

več >

27. marec, KS Žabja vas

Intervencija na Lobetovi ulici

27.3.2020 ob 13uri je Na Lobetovi ulici zagorel zabojnik za smeti.

več >

23. marec, KS Žabja vas

Odpadke okuženih je treba hraniti 72 ur

Za preprečevanje širjenja okužb je ključno tudi pravilno ravnanje z odpadki.

več >

21. marec, KS Žabja vas

Kaj je dovoljeno v času prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih?

Sprehajanje po mestu ni enako sprehajanju po parku ali gozdu

več >

20. marec, KS Žabja vas
19. marec, KS Žabja vas

Zbiranje in gibanje na javnih površinah je prepovedano, izjema so družinski člani

Od polnoči prepoved gibanja in zbiranja na javnih površinah

več >

19. marec, KS Žabja vas

Priporočila NIJZ za čiščenje in ravnanje z odpadki

Priporočila NIJZ za čiščenje in ravnanje z odpadki v domači oskrbi pri ljudeh s COVID-19 (ali sumom na COVID-19)

več >

15. marec, KS Žabja vas

Koronavirus (SARS-CoV-2) - ključne informacije

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ves čas spremljajo dogajanje v zvezi z izbruhom novega koronavirusa. Na tem mestu objavljajo aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev.

več >