zemljevid krajevnih skupnosti

II. Olimpijada krajevnih skupnosti

datum: 17. 07. 2019

Vsako leto, sedaj že tradicionalno, ena od krajevnih skupnosti v Novem mestu organizira športne igre.

Vsaka štiri leta pa poteka olimpijada krajevnih skupnosti. Druga olimpijada je potekala maja letos. Naslednje športne igre bodo tako predvidoma maja 2020.

Na letošnji olimpijadi je barve naše krajevne skupnosti zastopalo 29 krajanov in krajank, ki so tekmovali v košarki, balinanju, pikadu, badmintonu, tenisu, namiznem tenisu, streljanju in šahu. Mimogrede, v šahu je gospod Robert Rudman dosegel prvo zmago na igrah za KS Žabja vas. Čestitamo. Prav tako so na igrah sodelovali otroci, ki so tekmovali v gasilskih igrah, metu vortexa, skoku v daljino in teku na 60 metrov. Na igrah je vedno poskrbljeno za dobro vzdušje, hrano in pijačo. Pri vsem tem pa se vedno imamo fajn.

Verjamem in pričakujem, da bo udeležba naših krajanov na naslednjih igrah še številčnejša. Na to so nakazovale že letošnje prijave, saj se je prijavilo več krajanov, ki so udeležbo odpovedali v zadnjem hipu. Zato si že danes dajte v plan soboto v maju 2020 (o točnem terminu bomo še poročali), da bomo lahko na igrah računali tudi na vašo podporo. Vabljeni so tako predstavniki v različnih igrah, kot tudi navijači.

2_Olimp_KS_MO_NM_1952_Olimp_KS_MO_NM_2642_Olimp_KS_MO_NM_Dasa_Kavsek_027

novice

16. september, KS Žabja vas

CELOSTNA PODOBA ZBIRNIH MEST ZA KOMUNALNE ODPADKE

Izpolnjujemo programsko zavezo Sveta KS Žabja vas in pričela se je postopna ureditev zbirnih mest za komunalne odpadke, pri čemur nam izdatno pomaga podjetje Komunala d.o.o..

več >

16. september, KS Žabja vas

IGRANJE KOŠARKE SEDAJ MANJ MOTEČE ZA SOSEDE

Ob izgradnji Športnega parka so bile, zaradi pravil pri izbirah iz naslova javnega razpisa, na kovinska stojala nameščene cenejše košarkaške table z obroči. Zaradi tankih tabel so žoge ob odboju povzročale moteče zvoke, kar je zelo motilo bližnje stanovalce hiš.

več >

15. september, KS Žabja vas

Javno naznanilo o javni razgrnitvi in javni obravnavi dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta za poslovno oskrbni center ob Belokranjski cesti v Novem mestu

Javno se razgrne dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev Zazidalnega načrta za poslovno oskrbni center ob Belokranjski cesti v Novem mestu (v nadaljevanju: SD ZN), ki ga je pod št. J-13/19, september 2020, izdelalo podjetje ACER Novo mesto d. o. o.

več >

12. september, KS Žabja vas

Zaščitne obrazne maske za vse krajane

Svet KS je sprejel odločitev, da za vse krajane nabavi zaščitne obrazne maske, več si preberite v dopisu...

več >

12. september, KS Žabja vas

Dotrajana delna zapora na Lobetovi ulici

Zaradi prehitrih in nevarnih voznikov, ki pogosto prečkajo klanec skozi Lobetovo ulico, z namenom prihranka na času v smeri Cikave, je bila na tej ulici vzpostavljena delna zapora.

več >

08. september, KS Žabja vas

Posedanje uličnih cestnih jaškov

Na ulicah v KS je opaziti občutno posedanje asfaltne površine, posebno okoli cestnih jaškov in rešetk.

več >

08. september, KS Žabja vas

Popravilo strehe na bivši vojašnici

Dlje časa smo opazovali propadanje stavbe, bivše vojašnice pri bencinskem servisu OMV. Stavba je v zelo slabem stanju in ostrešje nebi več zdržalo bremena večje količine snega.

več >

25. avgust, KS Žabja vas

Na igrišču je manj motečega hrupa

KS Žabja vas je pozorno prisluhnila stanovalcem v neposredni bližini igrišča, kateri so se pritoževali nad motečim hrupom, ki ga je povzročala uporaba naprave "Zip-line".

več >

21. avgust, KS Žabja vas

Neurejena gradbišča porušenih hiš

Okolico glavnega križišča državnih cest, na gradbiščih porušenih hiš, prerašča visok plevel. Med rastlinami opažamo zdravju škodljive tujerodne rastline, opaziti je tudi glodalce in plazilce.

več >

11. junij, KS Žabja vas

Igrišče v Žabji vasi ponovno odprto v celoti!

Skladno s priporočili NIJZ in sproščanjem ukrepov po epidemiji Covid-19, vse občane in občanke obveščamo, da je igrišče ponovno odprto.

več >