zemljevid krajevnih skupnosti

Čistilna akcija v KS Uršna sela

datum: 08.04.2017

Tudi letos smo se v naši krajevni skupnosti pridružili veliki čistilni akciji KS v MO Novo mesto, ki je potekala v soboto 8. aprila 2017.  Ker se držimo pregovora, da se dan lovi zjutraj, smo z akcijo pričeli že ob 8.00 uri.

 DSC 0375.JPG

Foto: S. Kulovec

Udeležba krajanov je bila tako kot vsako leto dobra, posebej veseli pa smo bili naših najmlajših, celo predšolskih otrok, ki so na akcijo prišli v spremstvu svojih staršev oz. dedkov in babic.

 DSC 0787.JPG

Foto: J. Kulovec

Pregledali smo teren ob državni cesti od Ljubna do Laz, okolico železniške proge, območja lokalnih cest, javnih in gozdnih poti vse tja do cerkve sv. Vida.  Z veseljem ugotavljamo, da je odpadkov vsako leto manj, kar kaže na dobro okoljsko ozaveščenost naših krajanov. Žal pa so še vedno posamezniki, ki med vožnjo skozi naš kraj nevestno odmetavajo pločevinke in drugo embalažo v naravo. Upamo, da bodo tudi ti kmalu spoznali, da je njihovo ravnanje nedopustno.

To pa ni bila edina čistilna akcija v minulem tednu. V četrtek, 6. aprila popoldan je v organizaciji  društva COP potekalo pospravljanje podstrešja naše cerkve. Odpadnega materiala, ki je bil tam še od prekrivanja strehe, se je nabralo za celo traktorsko prikolico.

DSC 0363.JPG

 Foto: S. Kulovec

Pohvala vsem, ki se na tak ali drugačen način trudite za lep izgled naše krajevne skupnosti.

Zapisala: Z. Klobučar

novice

27. oktober, KS Uršna sela

Zapisnik 22.seje sveta KS Uršna sela

Svet KS Uršna sela je na svoji redni seji dne, 27.10.2017, v prostorih gasilskega doma na Uršnih selih razpravljal o poteku investicij v KS , kot tudi o predlogih za prijavo programov ks za sofinanciranje v letu 2018.

več >

28. september, KS Uršna sela

URŠENSKI BEČ NE PRESAHNE

Ob 27.letnici Dnevov evropske kulturne dediščine v Slovenije je na Uršnih selih potekala prireditev na temo Dediščina okoli nas: VODA-od mita do arhitekture

več >

02. september, KS Uršna sela
08. julij, KS Uršna sela
16. junij, KS Uršna sela
26. maj, KS Uršna sela

Zapisnik 20.seje sveta KS Uršna sela

Svet KS Uršna sela je na svoji 20.seji dne ,26.05.2017, v gasilskem domu na Uršnih selih razpravljal o poteku investicijskih del v KS in možnosti ureditve enotnega priključka lokalne ceste na državno ( Od žel.postaje Uršna sela proti državni cesti)

več >

26. maj, KS Uršna sela
08. april, KS Uršna sela