vodilna slika

2. PRIPOVEDOVALSKI VEČER

on 2023-08-30, 20:00

Location: Glavni trg, Novo mesto

Organiser: Založba Goga

Velibor Čolić, Suzana Tratnik, Irena Urbič in Igor E. Bergant

Pripovedovalke in pripovedovalci bodo za pripovedovanje prvič slišanih zgodb imeli na voljo dve temi Lenoba kot gonilo napredka in/ali Neznanje je nasilje. Med seboj se bodo »pomerili« izkušena pripovedovalca in pripovedovalki. 

Velibor Čolić je pisatelj, letos drugič gostuje kot pripovedovalec na festivalu Novo mesto short.

Suzana Tratnik je pisateljica, prevajalka, sociologinja, publistika in lezbična aktivistka. Napisala je več kot 10 proznih del, bila je prva prejemnica nagrade za najboljšo zbirko kratkih zgodb Noben glas v Novem mestu, dve dramski in več strokovnih del.

Irena Urbič je istrska kulturnica in aktivistka. Organizira in vodi literarne pogovore. Je ena izmed gonilnih sil Foruma Tomizza (od 1999), mednarodnega srečanja, ki tematizira fenomen meja v vseh njenih političnih, socioloških in kulturnih aspektih. Forum Tomizza poteka v Kopru, Umagu in Trstu. 

Igor E. Bergant se je na RTV Slovenija prvič pojavil 1989 kot novinar športne redakcije. V različnih vlogah je poročal z vseh olimpijskih iger, kot komentator pa je spremljal tudi svetovna in evropska prvenstva v nogometu. Od leta 2002 do 2007 je bil urednik športnega programa na televiziji. Od 2011 vodi osrednjo informativno oddajo Odmevi na nacionalni televiziji. 

#novomesto #monm #javnaagencijazaknjigoRS #creativeeurope4books #eu

back