vodilna slika

1. PRIPOVEDOVALSKI VEČER

on 2023-08-29, 20:30

Location: Glavni trg, Novo mesto

Pripovedovalke: Jedrt Maležič, Selma Skenderović, Klavdija Kotar in Ksenija Horvat

Pripovedovalke bodo za pripovedovanje prvič slišanih zgodb imele na voljo dve temi Lenoba kot gonilo napredka in/ali Neznanje je nasilje. Gostje prvega večera bodo prvič nastopile kot pripovedovalke na festivalu. 

Jedrt Maležič je pisateljica, kolumnistka in prevajalka. Leta 2016 je presenetila s kratkoproznima zbirkama Težkomentalci in Bojne barve. Prva je bila nominirana za najboljši prvenec, druga za nagrado novo mesto. Sledili so romani Vija vaja ven (Litera, 2018), Napol morilke (Goga, 2021) in Križci, krožci (Goga, 2022).

Selma Skenderović, pesnica, pisatelja in zmagovalka Festivala mlade literature Urška 2020. Lani je pri JSKD izšla njena zbirka kratkih zgodb Zakaj molčiš, Hava? V njej se avtorica ukvarja z zelo raznolikimi, a težkimi in tudi neprijetnimi temami, kot so vprašanje tujstva, identitete, pripadnosti.

Klavdija Kotar je novomeška kulturnica, pesnica, članica kolektiva Pozabljena polovica. Zaposlena je na novomeški izpostavi JSKD. Za svoje organizacijsko delovanje na področju ljubiteljske kulture je bila nagrajena z grbom Mestne občine Novo mesto za leto 2015.

Ksenija Horvat je novinarka, zaposlena na RTV Slovenija. Po študiju primerjalne književnosti in sociolologije je delala, med drugim, na radiu Študent, Valu 202, BBC. Na RTV Slovenija je bila tudi urednica informativnega programa. Prejela je nagrado viktor za najobetavnejšo medijsko osebnost (2001) in nagrado čuvaj/watchdog (2021).

 

#novomesto #monm #javnaagencijazaknjigoRS #creativeeurope4books #eu

back