vodilna slika

Predstavitev novega romana Aleksandra Batiča »VSEENO. VSE je ENO«

on 2023-01-10, 18:00

Location: Knjiznica Mirana Jarca, Novo mesto

Vabimo vas na javno predstavitev novega romana Aleksandra Batiča »VSEENO. VSE je ENO«

Predstavitev bo v torek 10.januarja 2023 ob 18.00 uri v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu.


 

Avtor knjige, 56-letni Aleksander Batič (po izobrazbi je univ. dipl. ekonomist) je iz poslovnega sveta pred 18 leti stopil na drugo pot ter ustanovil organizacijo INTERSO, Koper, s katero ozavešča o prijaznem in sodelujočem življenju, o osebni in kolektivni odgovornosti, o integraciji ekonomije, razvoja, okolja in človeka. Na teh vrednotah se vedno bolj povezuje s podjetji, šolstvom, državnimi službami, številnimi organizacijami v Sloveniji in mednarodno ter z ozaveščenimi posamezniki. Bil je tudi zadnji (in edini iz vrst civilne družbe) podpredsednik državnozborskega Sveta za varstvo okolja RS; štiri mesece samotni pastir v tolminskih hribih; pisec člankov (Delo, Dnevnik, Finance, splet); soustvarjal je akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu 2010; kot prostovoljskega ambasadorja Evropske mreže ekoloških naselij ga navdihuje sonaraven način življenja.

Roman »VSEENO. VSE je ENO« je zgodba o ljudeh, ki se uspejo izviti iz osebnih bolečin in zaživeti polno Življenje. Rdeča nit zgodb so izjemne misli in opisi življenja starovercev (naravovercev) iz Posočja, kot so ga skrito živeli še v prejšnjem stoletju.

Po izbiri bralca lahko knjiga ponudi sprostitev, odpira bivanjska vprašanja in spodbuja k radostni ustvarjalnosti. V knjigi je tudi namig – ideja, kako si lahko izdelaš preprost, učinkovit lasten priročnik.

Knjiga je svojevrsten poklon naravnim lepotam Slovenije, še posebej naše junake inspirirajo reke in morje, tudi razmišljujoča energija reke Krke. Bralec jih lahko, tako v samoti narave kot v objemu mesta, povežeš s svojim notranjim mirom in ostalimi dimenzijami bivanja.

»VSEENO. VSE je ENO« pokaže moč zavestnih izbir posameznika in skupnosti ter alternativo za prijaznejši svet – navdih in pomoč lahko poiščemo marsikje, predvsem pa ju zaznavamo v svojem srcu.

Več o knjigi na www.vseeno.vse-je-eno.si ter pogovor z avtorjem na Radiu Slovenija 16. 12. 2022: https://365.rtvslo.si/arhiv/nocni-obisk/174921922

Dogodek poteka v okviru  tradicionalnih alternativnih večerov v ciklu projekta ozaveščanja prebivalstva ki jih v sodelovanju z Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu in Mestno občino Novo mesto izvaja Društvo Bober - Okoljsko gibanje Dolenjska.


 

Vljudno vabljeni

back
<dec januar 2023 feb>
mo tu we th fr sa su
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

show all events