vodilna slika

Mary Poppins

on 2019-04-02, 17:00

Location: KC Janeza Trdine

Dirigent: Miro Saje

Glasba: Richard M. Sherman, Robert B. Sherman; priredila Ivana Krhin

Režiserka in scenaristka: Petra Slak

Sodelujejo: pevski zbor glasbene šole (zborovodja: Petra Slak), pevski solisti, plesalci in igralci Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto (mentorica: Petra Slak) Komorni simfonični orkester Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto

Glasbena pravljica Mary Poppins nas bo popeljala v čarobni svet, v katerem domujejo domišljija, sanje in upanje. Brezčasna pripovedka avstralske pisateljice P. L. Travers  je zgodba, ki govori o prav posebni varuški, ki sama izbira družine, pri katerih se bo zaposlila, in prileti z vzhodnim vetrom. Tokrat je izbrala družino Banks, ki živi v Češnjevem drevoredu.

Jane in Michael sta otroka iz premožne in ugledne družine Banks, ki naj bi dobila novo pestunjo. Prijetno sta presenečena, ko spoznata čudaško varuško Mary Poppins, ki vedno ustvari čarobno praznično ozračje in kjer se vsak dan in vsaka igra spremeni v neverjetno pustolovščino. Otroka se je zelo razveselita, saj so njena zdravila slajša kot najboljša sladica, in če je treba, iz svoje potovalne torbe potegne čarobni dežnik. Zna letati po zraku in ve, da nas na tla lahko spravijo le žalostne misli. S kredo nariše na tla vrtiljak, nato pa skoči vanj in nas vse popelje v pravi pravcati romantični zabaviščni park. In ko ima občutek, da je naredila dovolj, ko je otroci ne potrebujejo več in se veter spremeni, z zahodnim vetrom odleti novim pustolovščinam in novim otrokom naproti. Za njo pa ostane prepričanje, da nikoli ne smemo nehati verjeti v sanje.

back