zemljevid krajevnih skupnosti

16. TRADICIONALNI POHOD V KS URŠNA SELA

datum: 02.09.2017

V soboto, 2. septembra 2017 smo v naši KS že šestnajsto leto zapored izpeljali pohod krajanov. 

Napovedano slabo vreme za naše pohodnike ni predstavljalo ovire, celo nasprotno: udeležencev je bilo še več kot predhodno prijavljenih. Veseli smo bili, da so se na naše vabilo odzvali tudi v MO Novo mesto. Župan g. Gregor Macedoni se zaradi drugih obveznosti dogodka sicer ni mogel udeležiti, nas pa je s svojo prisotnostjo razveselila direktorica občinske uprave ga. Vida Čadonič Špelič.

Zaradi padavin smo bili primorani opustiti planirano, tradicionalno traso do vasice Seč in izbrati rezervno varianto, ki pa ni bila nič manj zanimiva. Naši vodniki so nas popeljali od štartnega mesta pri spomeniku na Vaški cesti mimo Splaven proti Staremu Ljubnu in od tam po zgornji cesti nazaj proti balinišču Makute. 

POHOD.jpg

Po dobri uri hoje smo prispeli na cilj, kjer nas je že čakala malica, ki so nam jo tako, kot tudi že leta poprej, pripravili člani gasilskega društva.

Sledil je krajši program, ki ga je lepo povezovala Marjana Kulovec. Za sproščeno in veselo vzdušje so že uvodoma poskrbele naše nepogrešljive pevke Kronce, nato pa je prisotne pozdravil predsednik KS Milivoje Golić. Najprej se je vsem zahvalil za udeležbo, nato pa na kratko prestavil delo v KS v letošnjem letu. Pri tem je izrazil še posebno zahvalo MO Novo mesto in županu za podporo pri realizaciji naših projektov.  Nagovorila nas je tudi ga. Vida Čadonič Špelič. Povedala je, da na MO znajo ceniti naše delo, posebej pa še prizadevnost  predsednika. Oba govornika sta se spomnila tudi našega bivšega predsednika KS, žal letos pokojnega g. Matije Zamida, ki je s svojim dolgoletnim delom zapustil velik pečat v naši skupnosti. Tudi ta tradicionalni pohod je ena izmed prireditev, ki so bile vpeljane v času njegovega vodenja KS.

Upamo, da se bo tradicija nadaljevala tudi naprej, saj je to lepa priložnost, da se po počitniških dneh zopet zberemo, se kaj pogovorimo, predvsem pa da uživamo v medsebojnem druženju.

Foto: S. Kulovec

Besedilo: Z. Klobučar

novice

27. oktober, KS Uršna sela

Zapisnik 22.seje sveta KS Uršna sela

Svet KS Uršna sela je na svoji redni seji dne, 27.10.2017, v prostorih gasilskega doma na Uršnih selih razpravljal o poteku investicij v KS , kot tudi o predlogih za prijavo programov ks za sofinanciranje v letu 2018.

več >

28. september, KS Uršna sela

URŠENSKI BEČ NE PRESAHNE

Ob 27.letnici Dnevov evropske kulturne dediščine v Slovenije je na Uršnih selih potekala prireditev na temo Dediščina okoli nas: VODA-od mita do arhitekture

več >

02. september, KS Uršna sela
08. julij, KS Uršna sela
16. junij, KS Uršna sela
26. maj, KS Uršna sela

Zapisnik 20.seje sveta KS Uršna sela

Svet KS Uršna sela je na svoji 20.seji dne ,26.05.2017, v gasilskem domu na Uršnih selih razpravljal o poteku investicijskih del v KS in možnosti ureditve enotnega priključka lokalne ceste na državno ( Od žel.postaje Uršna sela proti državni cesti)

več >

26. maj, KS Uršna sela
08. april, KS Uršna sela