zemljevid krajevnih skupnosti

Intenzivne vaje

datum: 16.06.2017

INTENZIVNE  VAJE

 

 

Letošnje intenzivne vaje smo KRONCE  ponovne organizirale in izvedle pri naši Mojci v prelepi Beli Krajini na Pribincih.

Zbrale smo se v petek 16. junija 2017. Seveda smo se najprej naužile svežeg zraka, napasle oči na malem „arboretumu“, napolnile ušesa ob poslušanju ptičjega koncerta, kar je bilo dovolj za začetek našega intenzivnega dela- prepevanja. Utrjevale smo naš že znani repertoar, porodile pa so se tudi nove ideje....

DSC 0598.JPG

Prijetno razpoložene smo zaključile petkov večer.

DSC 0703.JPG

V soboto 17. junija pa smo si po zajtrku  ogledale lepote bližnje okolice, obiskale BIO  Kmetijo Klepec, se zapeljale do najvišje toške vasi Žuniči do Pravoslavne cerkve, od koder je čudovit razgled na razmetane in skoraj zapuščene vasice v širši okolici.

DSC 0641.JPG

Po kosilu pa smo nadaljevale z vajami in sestavljale program za naš bližnji nastop v Preloki.

Ob spremljavi s harmoniko, smo imele podporo tudi iz „ptičje perspektive“, kajti v teh krajih je ptičji živelj še kako prisoten.

Proti večeru smo z vajo zaključile z lepimi občutki, da delamo dobro za ljudi in s hvaležnostjo, da naše delo sofinancira MO Novo mesto.

 

Zapisala : Jožica Stopar

Foto: Judita in Silva

 

novice

27. oktober, KS Uršna sela

Zapisnik 22.seje sveta KS Uršna sela

Svet KS Uršna sela je na svoji redni seji dne, 27.10.2017, v prostorih gasilskega doma na Uršnih selih razpravljal o poteku investicij v KS , kot tudi o predlogih za prijavo programov ks za sofinanciranje v letu 2018.

več >

28. september, KS Uršna sela

URŠENSKI BEČ NE PRESAHNE

Ob 27.letnici Dnevov evropske kulturne dediščine v Slovenije je na Uršnih selih potekala prireditev na temo Dediščina okoli nas: VODA-od mita do arhitekture

več >

02. september, KS Uršna sela
08. julij, KS Uršna sela
16. junij, KS Uršna sela
26. maj, KS Uršna sela

Zapisnik 20.seje sveta KS Uršna sela

Svet KS Uršna sela je na svoji 20.seji dne ,26.05.2017, v gasilskem domu na Uršnih selih razpravljal o poteku investicijskih del v KS in možnosti ureditve enotnega priključka lokalne ceste na državno ( Od žel.postaje Uršna sela proti državni cesti)

več >

26. maj, KS Uršna sela
08. april, KS Uršna sela