zemljevid krajevnih skupnosti

Prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, 19. marec 2016

datum: 22.03.2016

Lepota ženske ni v obleki, ki jo nosi, v njeni postavi ali pričeski. Lepoto ženske se opazi v njenih očeh, ki so vrata do njenega srca. To je kraj, kjer počiva ljubezen.
Lepota ženske ni v njeni zunanjosti, ampak se prava lepota nahaja v njeni duši. Ta lepota je skrb, ki jo ponuja in je ljubezen, ki jo izžareva.
Širiti ljubezen in truditi se po svojih najboljših močeh- to je njeno življenje.

Čudovit sončen dan se je že počasi prevešal v še lepši večer namenjen cenjenim gospem in gospodičnam- vsem mamicam, babicam, dekletom in ženam. Nastopajoči so se jim zahvalili za vse lepo, kar nam dajejo, za vse dobro, kar nas naučijo, za vse čudovite trenutke, ki jih preživimo z njimi ter za vso njihovo ljubezen in toplino.

Predsednica sveta Krajevne skupnosti Birčna vas gospa Majda Meštrić je spregovorila o pomenu praznika, pomembni vlogi žensk v današnji družbi ter vsem prisotnim zaželela prijeten večer.

Ana Sučević s svojim izrednim talentom in občutkom do glasbe na vsakem nastopu pričara čudovit mozaik plesnih korakov- tako je bilo tudi tisti večer. Njeni gibi nas vedno znova prevzamejo in nas ponesejo na nepozabno popotovanje v skrivnostni svet plesa in glasbe.

Učenci podružnične osnovne šole Birčna vas in učiteljica Vida Šter so pripravili raznolik program. Mamicam so namenili lepe misli, jim zapeli ter odigrali nekaj odlomkov igric, ki so se jih naučili. Njihov nastopi so vedno tako prisrčni in topli, da se mamicam utrne tudi kakšna solzica.

Klapa Lastra je ženske še posebej razveselila. Brane, Drago, Franci, Vili in Jože so s svojimi žametnimi glasovi prepevali znane slovenske in hrvaške melodije.

Folklorno društvo Kres je bilo ustanovljeno pred dobrimi 40. leti. Približno 130 članov društva različnih generacij povezuje ljubezen do bogatega ljudskega izročila. Pripravili so že nešteto čudovitih nastopov doma in v tujini ter vsepovsod poželi tople aplavze in številne nagrade. Pod mentorstvom ga. Branke Moškon so pripravili venček živahnih slovenskih ljudskih plesov.

Pevska skupina Kronce z Uršnih sel deluje že 15 let. Tradicionalno pripravijo božično- novoletni koncert v tamkajšnji cerkvi, udeležujejo pa se tudi gostovanj doma in v tujini. Pod taktirko ga. Alenke Novak so za tisti večer pripravile nekaj znanih pesmi o materah, dekletih in ženah.

Prvič pa so se predstavili tudi člani Društva harmonikarjev Mirna peč, ki deluje že 16. leto. Društvo šteje 50 članov različnih generacij, med njimi so tako harmonikaši kot tudi pevci. Predsednik društva g. Martin Krevs je poudaril, da so zelo aktivni, saj nastopijo na številnih prireditvah po Sloveniji, izdali pa so tudi že tri zgoščenke. Navdušili so z ubranim igranjem in petjem, marsikdo v dvorani je z njimi tudi zapel.

Življenje samo pa ti ponuja razna darila: rahlo nočno rosenje, vonj pokošene trave, šelestenje listja, vonj cvetočih rož in čas, ko ni treba govoriti, saj pesem in glasba povedo vse…tako je bilo tudi v soboto, 19. marca.

Zapisala: Darja Marjanović

novice

02. september, KS Birčna vas

Potepanje po Gorenjski

Letos smo se v svetu KS odločili, da malo popestrimo družabno življenje v naši KS in smo se odločili za izlet. Naše vodilo je bilo spoznavanje Slovenije in kar sam od sebe se je ponudil obisk Planice.

več >

27. junij, KS Birčna vas

14. seja Sveta KS Birčna vas

14. seja Sveta KS Birčna vas je bila 27. 6. 2017 v prostorih KS Birčna vas.

več >

04. maj, KS Birčna vas
13. julij, KS Birčna vas

Zapisnik zbora krajanov v Gasilskem domu Stranska vas dne 13.7.2016

Na pobudo civilne iniciative in v skladu s 56. členom Statuta Krajevne skupnosti Birčna vas (v nadaljevanju: KS Birčna vas), je svet Krajevne skupnosti sklical zbor krajanov, in sicer dne 13. 7. 2106 v Gasilskem domu v Stranski vasi ob 16.30 uri, z namenom rešitve nastalih in nekaterih nerešenih problemov glede izvedbe projekta »Kanalizacija v...

več >