image00340.jpeg

Dela ob mestni vpadnici na Cikavi zaključena, nadaljujejo se v središču poslovne cone

datum: 14. 06. 2022

Komunalno opremljanje poslovno industrijske cone Cikava se je ob Šentjernejski cesti, kjer je potekala izgradnja nove meteorne kanalizacije, odprtega kanala ter ostale podzemne infrastrukture, zaključilo, investicija v skupni vrednosti 3,2 milijona evrov pa se do jeseni nadaljuje na Podbevškovi ulici. Na križišču ob Komunali Novo mesto sta že vzpostavljeni delni zapori z izmenično enosmernim prometom, v naslednji fazi pa se bodo dela in zapora razširila tudi na Gosjakovo ulico.

Po zaključenih delih ob državni Šentjernejski cesti se je ob mestni vpadnici sprostil promet, dela pa se nadaljujejo na Podbevškovi ulici pri Komunali Novo mesto, kjer je že stekla naslednja faza rekonstrukcije  ceste  in  obstoječega  meteornega  kanala. Ureja se tudi ostala gospodarska javna infrastruktura, izvedla pa se bo tudi razširitev ceste in  pločnika z ureditvijo javne razsvetljave.

Dela na Podbevškovi ulici spremljata delni zapori križišča pri Komunali Novo mesto, kjer je promet urejen z obveznim zavijanjem in izmenično enosmerno s semaforji. Iz smeri Avtohiše Berus je pot možno nadaljevati samo proti podjetju Bobič Yacht Interior in obratno,  iz smeri poštne poslovalnice na Cikavi pa je pot omogočena samo v smeri naselja Mala Cikava in obratno.


Operacijo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru "Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020", prednostne osi 3 "Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast", prednostne naložbe 3.1 ''Spodbujanje podjetništva, zlasti z enostavnejšim izkoriščanjem novih idej v gospodarstvu in pospeševanjem ustanavljanja novih podjetij, tudi prek podjetniških inkubatorjev«, specifičnega cilja 3.1.2 »Povečanje dodane vrednosti MSP''.

  eus  mgr

 

nazaj