Glavni_trg_2.jpg

Danes tudi Novo mesto obeležuje svetovni dan turizma

datum: 27. 09. 2021

Danes, 27. septembra 2021, bomo v Novem mestu obeležili svetovni dan turizma, praznovanje sicer tradicionalno vsako leto poteka po vsem svetu. Glavno dogajanje bo postavljeno na Glavni trg na stojnico pred Turistično informativni center Novo mesto (TIC), kjer bomo med 11. in 17. uro predstavili ključne turistične produkte, ob 17. uri pa bo potekalo brezplačno vodenje po mestnem jedru.

Po besedah direktorja Zavoda Novo mesto Aleša Makovca je turizem v zadnjem času na veliki preizkušnji, vsekakor pa so ravno časi, v katerih smo se znašli, ponudili tudi nemalo priložnosti, predvsem pri aktivnostih zunaj: »Ponosni smo na razvoj Odprtih zidanic na Trški gori, uspešno smo vpeljali dejavnosti ob Krki v projektu Krka živi, izpeljali smo odličen zaključni dan dirke Po Sloveniji, ljudje radi obiskujejo novomeške peš in kolesarske poti, veselim pa se tudi vseh prihajajočih projektov, ki so pred nami, mnoge v sodelovanju z Mestno občino Novo mesto podpiramo prek posebnega razpisa, rezultati preteklih spodbud pa so dobro opazni.«

V ponedeljek, 27. septembra bomo pred poslovalnico TIC predstavili najbolj opazne turistične produkte in ponudnike, za najmlajše bomo poskrbeli z brezplačnimi palačinkami, ob 17. uri pa se boste z vodnikom lahko podali odkrivat ključne znamenitosti Novega mesta, udeležba je brezplačna. Tudi v vikendu, ki je pred nami, bodo na Trški gori odprte dežurne zidanice, za vse, ki boste zaposleni z drugimi aktivnostmi, pa bodo prav za to priložnost Odprte zidanice podaljšale svoj delovni čas na ponedeljek, 27. septembra, ko bodo štiri izbrane zidanice odprte za mimoidoče sprehajalce in pohodnike.

a4_png_svetovnidanturizma

»V jesenskem času na Zavodu Novo mesto načrtujemo tudi aktivnosti na prostem, ki bodo pospremile ljubitelje vinogradov in Martinovanja. Pred nami sta tudi dva pomembna projekta, in sicer Advent Novo mesto, ki bo zagotovo prava poslastica za vse obiskovalce, pričakujemo tudi turiste iz cele Slovenije pa tudi tujine, že prihodnje leto pa se nam v maju obeta 50. obletnica Tedna cvička, ki bo prav tako postregla z nemalo aktivnostmi, s katerimi želimo privabiti turiste. Na področju turizma je zagotovo še nekaj potenciala, ki ga bomo v prihodnosti dobro izkoristili,« je ob tej priložnosti izpostavil direktor Zavoda Novo mesto Aleš Makovac.

nazaj