os-145.jpg

Tretji teden Otroškega sveta: Kamen na kamen plača, kovanec na kovanec sladoled

datum: 23. 07. 2021

V parku Rastoče knjige v Novem mestu se je odvil že tretji teden Otroškega sveta, meseca ustvarjalnih dni v organizaciji Društva za razvijanje prostovoljnega dela. Vsak dan so otroci ustvarjali različne izdelke in se bo tem pogovarjali o marsičem, tudi o svojih čustvih, se igrali z vrstniki in počitniški čas preživeli precej bolj zabavno kot doma pred tv zasloni ali tablicami.

Ponedeljek je postregel z izdelavo foto kock. Z vsako novo postavitvijo, so kocke prikazale drugačno sliko.

os-151

Torek je bil dan za urjenje možganov, saj so otroci najprej poslikali vsak svojo ploščo za igro in si izdelali knjižnice z različnimi motivi, ki so jih nato z gumicami poustvarili na ploščah.

os-134

os-137

V sredo so se z mentorji med ustvarjanjem hobotnice razpoloženja pogovarjali tudi o čustvih, kako jih je kdaj težko izraziti, kako smo vsi lahko kakšen dan veseli ali žalostni oz. celo jezni – če se o tem težko pogovorimo, si lahko pomagamo s hobotnico.

os-148

os-173

Četrtek je postregel s čudovitimi 3D čestitkami, za katere so njihovi avtorji in avtorice dejali, da jih bodo kar obdržali zase in za obdaritev ostalih raje izdelali nove.

os-138

In že je prišel petek, ko so lahko naredili svojo »banko« za razvrščanje kovancev. Še tako majhni udeleženci delavnic vedo, da »kovanček na kovanček« sladoled priskrbi.

os-133

Nič manj zabave ne ponuja zadnji, četrti teden Otroškega sveta, za njegov obisk pa prijave zbirajo na e-naslovu otroski.svetdrpd@gmail.com.

os-124

Prispevek na delavnico je simboličen in znaša 1 evro, ob morebitnem slabem vremenu pa ustvarjalna omizja preselijo v atrij Knjižnice Mirana Jarca.

os-142

DRPD počitniški program za otroke letos prireja že 18. leto zapored, in sicer ob podpori Mestne občine Novo mesto, podjetja Krka d.d. in Knjižnice Mirana Jarca.

 

nazaj