icon-1674909_1280.png

V novomeški bolnišnici je v zadnjem mesecu zaznati upad umrljivosti zaradi virusa COVID-19

datum: 04. 05. 2021

V Splošni bolnišnici Novo mesto imajo danes hospitaliziranih 36 covid bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku. Sporočajo, da je število hospitaliziranih doseglo določen plato in se bistveno ne spreminja, je pa opažen trend manjše umrljivosti, kar pripisujejo cepljenju in prekuženosti tistih najbolj ogroženih, posebej tistih, ki so na začetku k njim prihajali iz DSO-jev.

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto sporočajo tudi, da je v obdobju od januarja do aprila v letošnjem letu v bolnišnici umrlo 268 pacientov, pri čemer je bilo 83 oz. 31 odstotkov bolnikov, ki so jim diagnosticirali virus covid-19. Povprečna starost umrlih covid pacientov je bila 81 let. V tem obdobju so zaradi virusa covid-19 zdravili 501 bolnika, 83 umrlih pa predstavlja 17 odstotkov vseh covid bolnikov, ki so bili zdravljeni v Splošni bolnišnici Novo mesto.

V obdobju od marca do aprila, torej v zadnjem mesecu letošnjega leta, pa je situacija boljša. V bolnišnici je vsega skupaj umrlo 117 pacientov, od vseh smrti je bilo 12 oz. 10 odstotkov takšnih, ki so imeli potrjeno tudi diagnozo virus covid-19. Povprečna starost umrlih v bolnišnici, ki so imeli virus covid-19, je 82 let. V tem obdobju so zdravili 155 bolnikov zaradi virusa covid-19,12 umrlih pa predstavlja 7 odstotkov vseh zdravljenih covid bolnikov.

Sporočajo še, da bo kmalu dostopno cepivo v večjih količinah, zato upajo, da se bo situacija izboljševala. "Vsi, ki imajo kakršnakoli vprašanja v povezavi s cepljenjem, naj se obrnejo na osebnega zdravnika ter se poslužujejo kredibilnih virov informacij. Le tako bodo lahko bolj sproščeno zaživeli že v poletnih mesecih," so še izpostavili. 

nazaj