DSC_4085.jpg

Podjetnikom zaradi gradbenih del na voljo nadomestila

datum: 22. 04. 2021

Objavljamo vlogo za fizične in pravne osebe, ki se jim je zmanjšal prihodek zaradi obnove mestnega jedra Novega mesta na lokaciji Rozmanova ulica, Prešernov trg, Kastelčeva ulica in Linhartova ulica. Upravičenci, ki jim je med 1. 10. 2020 in 31. 12. 2020 upadel promet zaradi oviranega dostopa do poslovne enote, lahko vložijo omenjeno vlogo, na podlagi slednje jim bomo odmerili denarno nadomestilo.

Objavili smo Vlogo za denarno nadomestilo škode zaradi izgubljenega dobička (oziroma nezmožnosti povečanja premoženja) kot posledica zmanjšanja prihodkov iz poslovanja zaradi obnove mestnega jedra Novega mesta na lokaciji Rozmanova ulica in Prešernov trg s Kastelčevo in Linhartovo ulico, od 1. 10. 2020 do 31. 12. 2020. 

Pogoj za odmero denarnega nadomestila je upad prometa upravičenca (fizične ali pravne osebe), ki je posledica oviranega dostopa do poslovne enote zaradi obnove mestnega jedra Novega mesta na lokaciji Rozmanova ulica in Prešernov trg s Kastelčevo in Linhartovo ulico.

Pri odmeri denarnega nadomestila bomo upoštevali le obdobje, ko so dela zaradi obnove mestnega jedra na navedeni lokaciji neposredno ovirala dostop do posamezne poslovne enote. Za obdobje, ko poslovne enote niso poslovale iz epidemioloških razlogov na podlagi Odloka o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v RS s spremembami in dopolnitvami in Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji vlagatelji do denarnega nadomestila niso upravičeni.

Vlogo je mogoče vložiti:

  • Osebno v sprejemni pisarni Mestne občine Novo mesto na Seidlovi cesti 1 v Novem mestu,
  • pisno po pošti na naslov: Mestna občina Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto ali
  • v elektronski obliki na naslov: mestna.obcina@novomesto.si, opremljeno z varnim elektronskim podpisom.

 

Več informacij je na voljo na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Vloga za 01102020-31122020-obnova Glavnega trga NM (004).docx 

nazaj