Team_diploma-page-001.jpg

Krepitev mednarodnega sodelovanja v teku tudi na daljavo

datum: 13. 04. 2021

V sodelovanju z našimi prijateljskimi in partnerskimi mesti, kljub trenutni situaciji, nadaljujemo s krepitvijo sodelovanj pri različnih projektih. Šahisti Šahovskega društva Krka Novo mesto so tako sodelovali na Mednarodnem prijateljskem turnirju, ki ga je organiziralo prijateljsko mesto Togliatti, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Šolskega centra Novo mesto pa sta skupaj s Karl-Netter-Realschule iz prijateljskega mesta Bühl začela s projektom partnerstva med omenjenima izobraževalnima institucijama.

 

Mlajši člani Šahovskega društva Krka Novo mesto so se preko spleta udeležili Mednarodnega prijateljskega spletnega šahovskega turnirja v organizaciji ruskega partnerskega mesta Togliatti 10. aprila 2021. S svojimi spretnimi igrami so navdušili prijatelje iz Togliattija in njihove mednarodne partnerje iz Azije in Evrope (Šenzen, Kitajska, Kazanluk, Bolgarija in Volkovisk, Belorusija). Prijateljske partije šaha je poleg odličnih rezultatov spremljala dobra volja in športni duh, spletla so se nova poznanstva, prijateljstva in športne povezave med našimi mesti, okrepili pa smo tudi nadaljnje sodelovanje s prijateljskim mestom Togliatti. 

 

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija Šolskega centra Novo mesto in Karl-Netter-Realschule iz prijateljskega mesta Bühl pa sta vzpostavila posebno partnerstvo med obema šolama, katerega glavni namen je izmenjava znanj in druženje dijakov. Prvi dogodek dijakov in učiteljev je preko spleta potekal 15. marca 2021, skupaj pa so ustvarili digitalno oglasno desko o rastlinah in živalih v narodnem parku Schwarzwald in okolici Novega mesta. Aktivnosti so potekale v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku. Vsi sodelujoči se že veselijo nadaljnjih aktivnosti, še posebej pa, da srečajo v živo, ko bodo to dovoljevale epidemiološke razmere. 

 

Veselijo nas pozitivni odzivi ter odlične inovativne rešitve za nadaljevanje starih in ustvarjanje novih mednarodnih prijateljstev. 

buhl

nazaj