DSC_9116.jpg

Na Topliški cesti začeli z rekonstrukcijo kolesarske steze

datum: 15. 01. 2021

V ponedeljek, 11. januarja 2021, je gradbeni izvajalec CGP d. d. začel s prvo fazo rekonstrukcije Topliške ceste, v sklopu katere bo do predvidoma 22. aprila 2021 prenavljal kolesarsko stezo in pešpot. V času del bo na površinah za kolesarje in pešce vzpostavljena popolna zapora, tekom del pa bo delna zapora prometa posegla tudi v območje cestišča.

Prva faza del bo poleg prenove kolesarske steze in pešpoti obsegala tudi ureditev armirano-betonskega opornega zidu, rekonstrukcijo cestne razsvetljave in zaščito ter prestavitev nizkonapetostnih in srednje napetostnih vodov.

V času gradnje opornega zidu bo delna zapora vzpostavljena tudi na cestišču, kjer bo promet urejen izmenično enosmerno s semaforji. Zapora, ki bo postavljena predvidoma konec januarja 2021, ne bo potekala po celotni trasi gradbenih del hkrati, temveč bo urejena v krajših krakih. V času del na območju križišča bo tamkajšnji promet urejen z ročnim usmerjanjem.

Z razširjanjem površin za pešce in kolesarje ter gradnjo novega opornega zidu bodo dela posegla tudi v območje zelenih površin. Posledično bo ponekod stekla sečnja dreves, ki pa bodo nadomeščena z zasaditvijo novih dreves in drugega zelenja.

Povezane novice

10. november

Del Topliške ceste že drugo leto s kolesarsko potjo

Župan Gregor Macedoni in predsednik uprave podjetja CGP d.d. Martin Gosenca sta včeraj podpisala pogodbo za izgradnjo kolesarske steze ob Topliški cesti, med stadionom Portoval in odcepom za Ulico...

več >

nazaj