winning-1529402_640.jpg

Skupaj za ZDRAV-JE, z zdravo prehrano in gibanjem

datum: 29. 05. 2020

V nedeljo, 31. maja, obeležujemo svetovni dan brez tobaka. Vse ljudi dobre volje, ter še posebej prejemnike pomoči Karitas, želijo na Škofijski karitas Novo mesto opogumiti, da namesto po nadomestkih in omamnih substancah, posežejo po stvareh in sredstvih, ki resnično pomagajo, vračajo energijo, ugodno vplivajo na naše počutje in pripomorejo k boljši psiho-fizični kondiciji. V ta namen danes na njihovih spletnih kanalih in družbenih omrežjih objavljajo video vodene telovadbe s povsem vsakdanjim pripomočkom, metlo in vse vabijo: "Skupaj za ZDRAV-JE, z zdravo prehrano in gibanjem. Skupaj pometimo proč skrbi, škodljive substance in naredimo prostor za polno in zdravo življenje. Pridružite se nam, skupaj zmoremo."

Plakat nm

 

Kajenju tobaka strokovnjaki po vsem svetu pripisujejo veliko breme bolezni in prezgodnjih smrti, zato na ta dan po vsem svetu opozarjajo na hude posledice uporabe tobaka in spomnijo na ukrepe, ki zmanjšujejo uporabo tobaka in tako varujejo zdravje ljudi.

 

Pobudi in skrbi za bolj zdrav način življenja se pridružujejo tudi na Karitas, še posebej v Mariboru, Celju in Novem mestu. Združeni v projektu ZDRAV-JE, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, skušajo zdrav način prehranjevanja in gibanja približati prejemnikom pomoči Karitas – socialno ogroženim in ranljivim osebam.

 

Zavedajo se, da je kajenje tobaka marsikomu izhod v stiski, navidezna uteha pod duševnimi in duhovnimi bremeni vsakdana ali sladka razvada, ki vsaj navidezno lajša življenje in ga dela bolj znosnega. Žal vemo, da kajenje povzroča številne negativne posledice za zdravje kadilcev in njihovih bližnjih ter marsikoga pripelje do prerane smrti.

 

Povezavo do današnje video vodene vadbe najdete tukaj

 

 

 

nazaj