DSC_9201_30.jpg

Po opravkih v mestnem jedru odslej z Leonom

datum: 25. 05. 2020

Od danes naprej po širšem mestnem jedru brezplačno vozi Leon, električno vozilo za pet oseb, ki bo omogočalo lažje in hitrejše transporte občanom in ostalim obiskovalcem mestnega jedra. Vozilo je na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 15. uro, v soboto pa med 8.30 in 13. uro. Prevoz v delovnem času si lahko zagotovite s klicem na telefonsko številko 031 663 067, na območjih, ki omogočajo varno zaustavitev, pa lahko voznikom svoj interes za uporabo nove pridobitve nakažete tudi z roko. V času epidemije je pri uporabi obvezna uporaba zaščitne opreme (maske in razkužilo).

Na Mestni občini Novo mesto smo za nakup vozila pridobili 80-odstotno sofinanciranje Ekosklada, prevoze pa bomo omogočali v sodelovanju z izkušenimi vozniki. Letošnjemu letu primerno je Leon svojo prvo sezono začel v barvah Novomeške pomladi.

V novomeški občini s tem nadaljujemo trajnostno nadgradnjo sistemov javnega prometa, ki za zdaj obsega sistem za prevoze starejših in invalidov Rudi ter sistem za izposojo koles GoNM, v načrtu pa sta tudi že sistema za souporabo vozil in prevoze na klic.

DSC_9235

DSC_9273

nazaj