Ta četrtek prihaja Novomeška poDmlad

datum: 18. 05. 2020

V sodelovanju s Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto nadaljujemo z izvajanjem dogodkov v sklopu tematskega leta 100 let novomeške pomladi. V četrtek, 21. maja, ob 18. uri se bo v Parku Rastoče knjige ob knjižnici odvilo prvo srečanje iz cikla pogovornih večerov Novomeška poDmlad. Gosta bosta Nastja Vidmar in Andrej Detela.

Ob sproščanju ukrepov zaradi epidemije koronavirusa skupaj s Knjižnico Mirana Jarca Novo mesto kot koordinatorico projekta nadaljujemo z izvajanjem dogodkov v slopu tematskega leta 100 let novomeške pomladi. Začenjamo z izvajanjem cikla pogovornih večerov Novomeška poDmlad, na katerih bomo skupaj z že uveljavljenimi posamezniki predstavljali domače mlade nadarjene in drzne ustvarjalce z različnih področij ustvarjanja. Odvijali se bodo vsak 3. četrtek v mesecu, prvi med njimi pa bo že ta četrtek ob 18. uri v Parku Rastoče knjige ob knjižnici.

Gosta tokratnega pogovornega večera prihajata s področja literature. Nastja Vidmar je predstavnica mlajše generacije novomeških pesnikov in je pred kratkim izdala svoj pesniški prvenec z naslovom Kontemplacije. Nastji, ki se sicer ukvarja tudi s slikanjem, fotografijo in glasbo, se bo v pogovoru s Carmen L. Oven pridružil pisec spremne besede k njeni pesniški zbirki pesnik, pisatelj, fizik in izumitelj Andrej Detela.

Dogodek bomo izvedli na prostem v skladu z ukrepi in priporočili NIJZ, naknadno pa si ga bo v celoti mogoče ogledati tudi preko svetovnega spleta.

Vljudno vabljeni.

nazaj