DSC_0585.JPG

Izteka se razpis za podelitev izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči za perspektivne študente in dijake

datum: 26. 09. 2018

Prijavne vloge na Javni razpis za podelitev izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči za izobraževanje perspektivnih posameznikov Mestne občine Novo mesto za šolsko oziroma študijsko leto 2018/2019 sprejemamo do naslednjega petka, 5. oktobra.

V petek, 5. oktobra se izteče rok za prijavo na Javni razpis za podelitev izrednih štipendij in enkratnih denarnih pomoči za izobraževanje perspektivnih posameznikov Mestne občine Novo mesto za šolsko oziroma študijsko leto 2018/2019. Ker želimo na Mestni občini Novo mesto mlade podpreti pri razvijanju njihovih talentov, jih vabimo k čimprejšnji prijavi (v kolikor tega še niso storili). Tako se že veselimo tretje generacije štipendistov, ki bodo postali novomeški ambasadorji znanja. 

Celoten razpis in vlogo si lahko ogledate tukaj.

Višina izredne štipendije znaša 200 EUR/mesec za študij v Sloveniji in 300 EUR/mesec za študij v tujini. Višina enkratne denarne pomoči za študij v tujini pa 500 EUR v enkratnem znesku. Pri izbiri štipendistov bodo ponovno imeli prednost izjemni dosežki, ki omogočajo promocijo ali razvoj občine na različnih podorčjih, kot so kultura, umetnost, šport in znanost. 

 

 

Povezane novice

19. julij

Razpis za štipendije in enkratne denarne pomoči

Na Mestni občini Novo mesto z razpisom za štipendije in enkratne denarne pomoči znova prihajamo nasproti perspektivnim mladim dijakom in študentom in jim omogočamo, da razvijajo svoje posebne...

več >

nazaj