DSC_0773.jpg

Novomeški simfoniki znova na predvečer kulturnega praznika v Marofu

datum: 30. 01. 2018

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in ravnatelj Glasbene šole Marjana Kozine Matija Slak sta na rotovžu napovedala koncert Novomeškega simfoničnega orkestra, ki ga na Mestni občini Novo mesto v sodelovanju z Glasbeno šolo Marjana Kozine pripravljamo v počastitev Prešernovega dne, osrednjega slovenskega kulturnega praznika. Letos bo koncert v sredo, 7. februarja 2018, ob 19. uri v Športni dvorani Marof.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je ob tej priložnosti poudaril: »Koncert Novomeškega simfoničnega orkestra je dogodek, ki ga Novomeščani vsako leto nestrpno pričakujemo, saj so ustvarjalci letvico naših pričakovanj z dolgoletno tradicijo izjemnih koncertov dvignili zelo visoko. Gre za projekt presežkov, ki ga vsa leta uspešno vodi Glasbena šola Marjana Kozine in z njim oplemeniti kulturno dogajanje v našem lokalnem okolju, zato vabim Novomeščane, da znova napolnimo Marof.«

Tudi letos so novomeški simfoniki pripravili raznovrsten program z nekaterimi zakladi iz mednarodne klasične in popularne glasbe, obiskovalci pa bodo kot vselej lahko prisluhnili tudi glasbi slovenskih ustvarjalcev. Posebej velja izpostaviti solistični nastop klarinetista Novomeščana Benjamina Burgerja, nastop vokalnega tria Caruso pod vodstvom mentorice Valerije Šoster, pa tudi pevske vložke Mešanega pevskega zbora pod vodstvom Jožice Prus in Otroškega pevskega zbora Glasbene šole Marjana Kozine, ki ga vodi Petra Slak.

»Priprave na letošnjo izvedbo so se začele že ob koncu lanske sezone, program smo dvakrat uspešno preizkusili v Ljubljani in Šentjerneju, zato se nastopa pred domačo publiko veselimo,« je pred letošnjo izvedbo povedal ravnatelj Glasbene šole Marjana Kozine Matija Slak.

Novomeški simfonični orkester je nastal leta 1989 v Glasbeni šoli Marjana Kozine Novo mesto in je eden pomembnejših amaterskih sestavov te vrste v Sloveniji. Jedro sestavljajo sedanji in nekdanji učenci Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto, sodelujejo pa še učitelji godal, pihal, trobil in tolkal, ki poleg poučevanja in aktivnega igranja v orkestru opravljajo še poslanstvo mentorstva posameznim skupinam oziroma sekcijam. Ob tem že vrsto let k sodelovanju vabi tudi številne poklicne soliste, predvsem pevce iz različnih držav in kulturnih okolij. Priložnost za solistično predstavitev z orkestrom prav tako nudi zelo nadarjenim učencem in učiteljem glasbene šole.

Vabilo na koncert

Plakat

nazaj