vernon-raineil-cenzon-225023.jpg

Poziv, da se letos skupaj odpovemo ognjemetu

datum: 24. 10. 2017

Na Mestni občini Novo mesto se že tradicionalno odpovedujemo novoletnemu ognjemetu, ker ocenjujemo, da je možno v Novo leto vstopiti na okolju prijaznejši način.

Agencija RS za okolje je letos še posebej pozvala vseh 212 občin, da se odpovedo uporabi ognjemeta v prazničnem času (Vabilo ARSO za izvedbo novoletnih praznovanj brez ognjemetov.pdf). Mestna občina Novo mesto se je že pred leti odpovedala uporabi ognjemeta za potrebe praznovanja vstopa v Novo leto, ne uporabljamo ga pa tudi ob drugih prazničnih priložnostih čez leto.

V prizadevanju za čistejše okolje in tudi preprečitve nepotrebnih nesreč zato dodatno pozivamo vse, ki ste načrtovali uporabo najrazličnejših pirotehničnih izdelkov, da se jim od letos dalje odpoveste. Ne samo, da za vami ne bodo ostali nepotrebni odpadki in da boste prispevali k čistejšemu zraku, to je tudi način, kako lahko privarčujete. Hvaležni pa vam bodo tudi številni hišni ljubljenčki. Zahvaljujemo se vsem, ki boste od letos dalje zamenjali vaše dosedanje navade z neuporabo pirotehničnih sredstev.

 

Fotografija: Vernon Raineil Cenzon | Unsplash

nazaj