vodilna slika

Novomeški projekt zmagovalec kampanje EU projekt, moj projekt

datum: 15. 05. 2017

Projekt Mestne občine Novo mesto »Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju reke Krke – hidravlične izboljšave kanalizacije in centralna čistilna naprava v Novem mestu« je absolutni zmagovalec glasovanja v sklopu kampanje EU projekt, moj projekt.

Projekt Mestne občine Novo mesto »Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju reke Krke – hidravlične izboljšave kanalizacije in centralna čistilna naprava v Novem mestu« je absolutni zmagovalec glasovanja v sklopu kampanje EU projekt, moj projekt tako v statistični regiji jugovzhodne Slovenije, kot tudi na nivoju celotne države, saj je prejel največ glasov med vsemi prijavljenimi projekti v kampanji - 12.510 glasov.

Skupna vrednost projekta je znašala 17.536.221,06 EUR z DDV, od tega je EU prispevala 8.306.005,63 EUR, Republika Slovenija 1.465.766,23 EUR, Mestna občina Novo mesto pa 7.764.449,20 EUR. Prva faza je obsegala izgradnjo Centralne čistilne naprave Novo mesto z dodatno obdelavo blata, druga faza pa gradnjo primarnih kanalov, črpališč in zadrževalnih bazenov na različnih lokacijah po Mestni občini Novo mesto.

dsc 0093

 Rezultate glasovanja je Ministrstvo za okolje in prostor objavilo v torek, 9. maja, zmagovalni projekti po dvanajstih statističnih regijah pa se bodo 9. in 10. junija 2017 predstavili na dnevih odprtih vrat EU projekt, moj projekt. Izvedbo projekta je koordinirala ekipa Mestne občine Novo mesto pod vodstvom vodje Urada za gospodarske javne službe Jožeta Kobeta. Uspešen projekt iz prejšnje evropske kohezijske politike na Mestni občini Novo mesto nadgrajujemo s celovitim pristopom pri prenovi komunalne infrastrukture v naši občini, pri kateri je bilo v preteklosti veliko zamujenih priložnosti.

DSC 0027.JPG

 

nazaj