vodilna slika

Začetna delavnica gledališke improvizacije v Novem mestu

dne 25. 04. 2019, 18:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca

Gledališka improvizacija (impro) je svetovni fenomen, ki spodbuja medsebojno sodelovanje, poslušanje, igrivost ter seveda zabavo in na ta način združuje ogromno število gledalcev in nastopajočih. V impro gledališču namreč ni vnaprej pripravljenega scenarija, režiserja, nobenih rekvizitov ali kostumov. Celotno dogajanje se zgradi iz predlogov občinstva, gledališki improvizatorji in improvizatorke pa hkrati opravljajo delo igralcev, režiserjev in dramatikov.

Tudi v Impro ligi, glavnem slovenskem impro programu, ki že 25 let razveseljuje staro in mlado širom domačih logov pa tudi širše, sodelujejo raznolike ekipe z vseh koncev Slovenije. S čisto vseh? Imajo veliko skupin iz Ljubljane, precej z Gorenjske ter tudi dolgoletni ekipi s Štajerske in Primorske. Kaj pa Dolenjska?

Zadnji čas je, da ta veliki geografski manko slovenske improvizacije veselo popravimo. Zato v Novem mestu organiziramo začetno delavnico gledališke improvizacije, kamor te vabimo, da se nam pridružiš. Predhodne izkušnje z gledališko improvizacijo niso potrebne.

Gledališka improvizacija je dejavnost, ki je primerna prav za vsakogar in od katere vsak lahko odnese kaj dobrega zase in za vse okoli sebe. Če imate v glavi kak pomislek, zakaj to mogoče ne bi bilo za vas, vam lahko takoj odgovorimo, da ta pomislek NE DRŽI.

Edini pogoj udeležbe je to, da imaš nekje med 16 in 98 let. Prijave do zapolnitve mest (15) zbiramo na e-prijavnici: https://goo.gl/forms/u7WFwSpY7hF5AoC03 ali na e-naslovu info@impro-liga.si.

Udeležba je brezplačna, delavnico pa bo vodil izkušen mentor iz Društva IMPRO. Se vidimo!

Organizacija: Društvo za kulturo in izobraževanje IMPRO in Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto.

Več o Impro ligi na www.impro-liga.si in na www.facebook.com/improliga.si/.