vodilna slika

Tematski večer - Duhovna pot in prava mera

dne 19. 12. 2018, 18:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca

Organizator: :Mednarodna šola Zlatega rožnega križa – Vodnarjeva doba

Potreba po realizaciji duhovnega v človeku v 21. stoletju vedno bolj sili na plano. Novi elektromagnetni vplivi zahtevajo spremembo paradigme posameznikovega življenja. Sodobni človek je nemiren in pod vse večjim pritiskom.

V želji po samorealizaciji se odzove na način, kot najbolje zna. Pogosto se obrne na trg »duhovne ponudbe«, kjer išče pomoč z osebnimi svetovanji, energijskimi čiščenji, mantrami, jogo, astrologijo ... Pri tem dobi nekaj začasnih rešitev in znanj, čez čas pa je velikokrat spet prepuščen sam sebi. Še vedno pa ne ve, kako naj si trajno pomaga.

Občutek nepotešenosti mu ne da miru. Človek čaka na novo pravo priložnost in se odloči, da bo odslej bolj dosleden. Z veliko mero strasti in zanosa se loti dela. Življenje pa ga tudi tokrat še bolj odločno vrže nazaj na izhodišče. Včasih se v svojem iskanju odtuji od svojih bližnjih, nekateri mu celo očitajo fanatičnost. Kako naprej? Bi bilo bolje zanikati svoj nemir in iskanje resnice, se sprijazniti z usodo in ne narediti nič? Vsi poznamo napotek iz univerzalnih ved, ki pravi: »rešitev je v tebi« ali »ko je učenec pripravljen, učitelj pride«. Ti napotki nas lahko teoretično potolažijo, vendar vemo, da smo za uresničevanje vedno odgovorni sami.

Na tematskem večeru bomo govorili o temeljih, kako hoditi po duhovni poti, da pri tem ne bi izgubili tal pod nogami in občutka za pravo mero.

Vstop je prost!

Več na: http://www.lectorium.si/