vodilna slika

POŽAR V ZALOGU PRI STRAŽI

datum: 20. 07. 2017

Aktualne informacije v zvezi s požarom v podjetju Ekosistemi v Zalogu pri Straži

AKTUALNE INFORMACIJE V ZVEZI S POŽAROM V PODJETJU EKOSISTEMI V ZALOGU PRI STRAŽI

 

21. julij 2017, 20.00

Podatki mobilnega merilnega mesta blizu lokacije požara


21. julij 2017, 15.00

Priporočila prebivalcem v bližini požara v Zalogu je izdal tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje. Priporočamo spremljanje njihove spletne strani za vse novosti in ugotovitve po prvih meritvah.

Priporočila prebivalcem po požaru pri Novem mestu

 

21. julij 2017, 9.30

*Obvestilo Policije glede požara v Zalogu*

Včeraj popoldne, nekaj po 16. uri so bili policisti na interventni številki 113 o požaru na objektu v Zalogu pri Straži. Sočasno so policisti prejeli obvestilo o požaru tudi iz regijskega centra za obveščanje (112). Glede na prve informacije in pričakovane posledice je operativno-komunikacijski center na kraj napotil več policijskih patrulj iz celotnega območja policijske uprave Novo mesto, ki so zavarovali območje ter tako interventnim službam (gasilcem, reševalcem, drugim strokovnim službam…) omogočili nemoteno delo, prebivalcev pa varno evakuacijo. Aktivnosti policije se usklajujejo s štabom civilne zaščite in interventnimi službami.

Kraj bo ostal zavarovan s trakom policija in gibanje omejeno vse do zaključka dela interventnih služb oziroma do zaključka ogleda kraja požara. V delo so se kmalu po sprejemu obvestila o požaru vključili kriminalisti in kriminalistični tehniki. Ogled kraja bo sicer mogoče začeti, ko bodo strokovne službe ocenile, da je gibanje na območju dovolj varno, predvidoma v nekaj dneh. Do takrat se stanje in dogajanje dokumentira, ves čas poteka zbiranje obvestil od morebitnih očividcev in drugih, ki bi lahko dali koristne podatke za kasnejše postopke.

Naj opozorimo, da je gibanje na območju še vedno omejeno!

Policisti bodo tam prisotni, dokler bo potrebno, tudi zaradi varovanja domov in premoženja oseb, ki so bile začasno evakuirane. Vstop na območje je dovoljen interventnim in strokovnim službam, ki pomagajo pri gašenju, sanaciji pogorišča, oceni škode, meritvam ipd. Predvidoma bo ukrep evakuacije veljaven vsaj še danes dopoldne oziroma do preklica zaradi povečane koncentracije dima in plinov.

Gašenje požara se "intenzivno nadaljuje", zadrževanje na prostem odsvetujejo

 

20. julij 2017, 22.30

Gasilcem je uspelo preprečiti širjenje požara. V Novo mesto pa vseeno še prihaja ogromno dima, zato priporočilo o zadrževanju v zaprtih prostorih še vedno velja. 

 Požar pri Novem mestu pod nadzorom

 

20. julij 2017, 19.00

Po zadnjih informacijah so na lokaciji požara zagorele smeti - med njimi so tudi plastične frakcije, zato kljub temu, da uradnih obvestil oziroma opozoril ni, občane in občanke preventivno pozivamo, da se po nepotrebnem ne zadržujejo zunaj. Dim se namreč zaradi smeri vetra vali proti naši občini, zato previdnost ne bo odveč.

 

20. julij 2017, 18.00

Danes popoldan so na teren odšli gasilci Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto, v akcijo pa so bili vpoklicani tudi vsi razpoložljivi prostovoljni gasilci, saj je prišlo do požara na območju opekarne v Zalogu v Občini Straža. Situacijo budno spremljamo in vas bomo o morebitnih novostih obveščali. Držimo pesti za naše gasilce in jim želimo uspešno delo.

4.jpg

3.jpg

2.jpg

 nazaj