vodilna slika

Tradicionalno srečanje s krvodajalci

datum: 06. 06. 2017

V ponedeljek, 5. junija, dan po slovenskem dnevu krvodajalstva in nekaj dni pred svetovnim dnevom krvodajalstva je župan Mestne občine Novo mesto sprejel najbolj požrtvovalne darovalce krvi iz naše občine

V ponedeljek, 5. junija, dan po slovenskem dnevu krvodajalstva in nekaj dni pred svetovnim dnevom krvodajalstva je župan Mestne občine Novo mesto sprejel najbolj požrtvovalne darovalce krvi iz naše občine.

Slovenski dan krvodajalstva obeležujemo na dan, ko smo leta 1945 v Sloveniji odvzeli in konzervirali prvih 19 steklenic krvi. Krvodajalstvo ima v Sloveniji torej dolgo in uspešno tradicijo. S prostovoljnimi in neplačanimi krvodajalkami in krvodajalci že dolga leta zagotavljamo zadostne količine varne in kakovostne krvi za naše bolnike, kar še posebej velja za novomeško občino, ki je po besedah Barbare Ozimek, sekretarke Območne enote Rdečega križa tudi na tem področju nad slovenskim povprečjem.

Župan Macedoni se je v svojem nagovoru zahvalil prostovoljcem za njihovo pripravljenost pomagati in pohvalil sodelovanje Območne enote Rdečega križa in Centra za transfuzijsko dejavnost Splošne bolnišnice Novo mesto, ki skrbita za darovanje krvi v Novem mestu. Zbrane je nagovorila tudi vodja Centra za transfuzijsko dejavnost dr. Mojca Šimc.

 

Obsežna fotogalerija je na voljo na FB strani MONM.

DSC 0224.JPG

 

 

 

nazaj