vodilna slika

Začenja se obnova Straške ceste

datum: 24. 05. 2017

V ponedeljek, 29. maja 2017, se začenja obnova dela Straške ceste med Mirnopeško cesto in priključkom Ulice Bršljin.

V ponedeljek, 29. maja 2017, se začenja obnova dela Straške ceste med Mirnopeško cesto in priključkom Ulice Bršljin. Dela bodo v prvi fazi potekala na Ulici Bršljin, kjer je potrebno zgraditi manjkajoči del meteorne kanalizacije. Zaradi del bo uvedena enomesečna popolna zapora na treh krajših odsekih od poslopja KZ Krka v Bršljinu do gostilne Čefidelj. 

Obvoz bo urejen po Ljubljanski, Straški in Mirnopeški cesti, na območju del pa bo omogočen dostop do domov in poslovnih prostorov. V drugi fazi bodo sledila dela na Straški cesti, o zaporah in obvozih pa bomo redno obveščali. 

Obnovljen odsek Straške ceste bo pomembno prispeval k sklenitvi kolesarskih poti v naši občini. Z izgradnjo kolesarske steze in pločnika se bosta v večjem delu povezali obstoječi kolesarski stezi ob Straški in Mirnopeški cesti z navezavo na Andrijaničevo cesto. Poleg obojestranske kolesarske steze je predvidena obnova celotne konstrukcije cestnega ustroja, izgradnja pločnika za pešce, javna razsvetljava in obnova vodovoda. Investicijo v vrednosti 760 tisoč evrov brez DDV bo izvedlo podjetje CGP, dela pa se predvidoma zaključujejo v oktobru 2017.

DSC 0870.JPG

 

 

nazaj