vodilna slika

Vabilo na prireditve v tednu Rdečega križa Medkulturnost - naše bogastvo

datum: 08. 05. 2017

Prireditve bodo potekale v torek, 9. 5. 2017 od 9.00 do 19.00 ure, v parku in prostorih Humanitarnega centra OZRK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54 a.

TEDEN RDEČEGA KRIŽA

 

Od leta 1948 praznujemo 8. maja, na rojstni dan ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta, svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca. Ta dan se spominjamo poguma in dosežkov več kot 100 milijonov članov, prostovoljcev in podpornikov, ki delujemo v 190 državah sveta. Ta dan smo ponosni, da smo del največje humanitarne mreže na svetu za pomoč ljudem v stiski. Mednarodni odbor Rdečega križa, Mednarodna federacija društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca ter nacionalna društva pripravimo na ta dan številne dogodke, da bi naše poslanstvo in dejavnost predstavili kar največ posameznikom, civilni družbi in vladam sveta.

Prostovoljke in prostovoljci ter osebje Rdečega križa Slovenije vsako leto pomagamo vsakemu desetemu prebivalcu Slovenije bodisi z odpravljanjem posledic naravnih ali drugih nesreč ali drugo obliko pomoči.

Dan Rdečega križa je priložnost, da poglobljeno razmislimo, kaj pomenijo načela, na katerih temelji naše gibanje: humanost, nepristranskost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost, univerzalnost. Ta dan je prilika, da se ponovno zavežemo, da bomo pri svoje delu upoštevali, da so vsi, ki potrebujejo pomoč, za nas enaki, in da je edina prednost, ki jo priznavamo, prednost tistega, ki je v večji stiski.

 

NEKATERI DOGODKI (akcije), KI JIH ORGANIZIRA OZRK NOVO MESTO:

1.Košarica RK –zbiranje prehranskih in higienskih artiklov po trgovinah

S Košarico RK bomo, cel mesec maj, po trgovinah, na našem območju, zbirali hrano in higienski material. Tudi letos bo Košarico RK organiziralo tudi več Onazaj