vodilna slika

Močno dotrajana Straška cesta kmalu v prenovo

datum: 26. 04. 2017

V sredo, 26. aprila 2017 sta župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednik uprave novomeškega CGP-ja Martin Gosenca podpisala pogodbo o...

V sredo, 26. aprila 2017 sta župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in predsednik uprave novomeškega CGP-ja Martin Gosenca podpisala pogodbo o rekonstrukciji Straške ceste. Gre za pomemben cestni odsek, ki služi številnim Novomeščanomi in obiskovalcem od drugod, zato pričetek rekonstrukcije na Mestni občini Novo mesto vidimo kot pomemben razvojni projekt. Vreden je dobrih 866 tisočakov, predvideva pa rekonstrukcijo cestišča, ureditev javne infrastrukture, obojestransko kolesarsko stezo in ureditev enostranskega pločnika za pešce. Dela se bodo izvajala od križišča z Mirnopeško cesto do gostilne Čefidelj. Projekt ima poseben pomen tudi za kolesarje, saj združuje že obstoječe povezave kolesarskih poti na Mirnopeški in Andrijaničevi cesti.

Gre sicer za kompleksnejšo rekonstrukcijo, saj bo v sklopu projekta zgrajen tudi nov meteorni kanal za odvajanje padavinske vode na Bršljinski cesti. Izvajalec se je s podpisom pogodbe zavezal k petmesečnemu izvedbenemu roku, kar pomeni predviden zaključek del v oktobru.


DSC 0375.JPG


nazaj