vodilna slika

Začetek gradnje novega vrtca v Bršljinu

datum: 25. 04. 2017

Dela na terenu bodo potekala približno štiri mesece, prvi otroci pa bodo vanj predvidoma vstopili z začetkom šolskega leta 2017/2018.

V Bršljinu se je v teh dneh začela gradnja novega, lesenega montažnega vrtca. Dela na terenu bodo potekala približno štiri mesece, prvi otroci pa bodo vanj predvidoma vstopili z začetkom šolskega leta 2017/2018. Vrtec bo lahko sprejel okrog 130 otrok v šest oddelkov, s čimer bo nadomestil štiri oddelke vrtca v nekdanjem Novoteksu in omogočil prostor za sprejem novih otrok.

 Foto Vrtec Brsljin 1.jpg 

Za potrebe gradnje vrtca je namenjen del parcele v velikosti 4.102 m2. Od tega bo 812 m2 zavzemal objekt, 2.030 m2 ograjene zelene igralne površine in vhodna ploščad, 409 m2 neograjene zelene površine, 213 m2 pa tlakovani peš dostop. Vrtec bo večinoma pritličen, z dvema prehodoma v nadstropje. Eden bo namenjen vodstvenim prostorom, drugi nadvišanju osrednjega prostora in umestitvi tehničnih prostorov. V vrtcu bodo urejene štiri igralnice za prvo starostno obdobje in dve igralnici za drugo starostno obdobje ter razdelilna kuhinja, dva prostora za dodatne dejavnosti, osrednji prostor in prostori za vodstvo vrtca. Za dovoz otrok bo na voljo obstoječe parkirišče. Izvajalec del je podjetje Markomark Nival, investicija pa znaša milijon evrov.

Foto Vrtec Brsljin 3.jpg

nazaj