vodilna slika

Novomeščani imajo radi kulturo

datum: 10. 02. 2017

Letošnji kulturni praznik so Novomeščani obeležili s številnimi prireditvami, na katerih so beležili lep obisk.

Letošnji kulturni praznik so Novomeščani obeležili s številnimi prireditvami, na katerih so beležili lep obisk. Vrhunec dogajanja je bil tradicionalni koncert novomeških simfonikov, na Mestni občini Novo mesto pa smo poleg tega v sodelovanju s svojimi zavodi pripravili tudi brezplačne vodene oglede v Dolenjskem muzeju in središču mesta.

Koncert Novomeskega simfonicnega orkestra.jpg

 Športna dvorana Marof je bila znova premajhna za vse, ki so želeli prisluhniti simfoničnemu orkestru Glasbene šole Marjana Kozine pod taktirko dirigenta Mira Sajeta. Pripravili so bogat program, v katerem so se poklonili nekaterim domačim umetnikom, kot sta Marjan Kozina in Tone Pavček, pa tudi nekaterim svetovno znanim stvaritvam, kot sta na primer skladba britanske zasedbe Queen in filmska uspešnica Forrest Gump. Svoj nastop so začinili z izjemnimi solističnimi vložki, ki jih je publika nagradila s stoječimi ovacijami. 

V Dolenjskem muzeju so ob kulturnem prazniku pripravili voden ogled po razstavi Arhivi – zakladnice spomina, ki jo je spremljala ustvarjalna delavnica za otroke, v popoldanskem delu pa so si obiskovalci ob razstavi V opeko vtisnjen čas lahko ogledali demonstracijo ročnega izdelovanja zidaka v lesenem kalupu. Prazničen dan so zaključili z nastopom zasedbe Nula Kelvina in Ane Marije Mitić v Jakčevem domu. V muzeju so navdušeni nad obiskom, saj ocenjujejo, da se je v njihovih prostorih skozi dan zvrstilo približno 1.200 obiskovalcev

Dolenjski muzej Arhivi   zakladnice spomina.jpg

Okrog 200 radovednežev pa se je udeležilo kulturnega potepa po mestnem jedru, ki smo ga pripravili v sodelovanju s Kompasom Novo mesto. Ob prijetnem sprehodu po domačem mestu so številni obiskovalci tako spoznavali zanimivosti in znamenitosti Glavnega trga in okolice.

Kulturni potep po mestnem jedru.jpg

 

nazaj