vodilna slika

Izvedbeni načrt Trajnostne urbane strategije 2030 v javni razpravi

datum: 07. 02. 2017

V času odprte javne razprave bo organizirana tudi predstavitev IN TUS in javno posvetovanje, ki bo v ponedeljek 13. februarja 2017, ob 16.30 v mali dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine.

Med 1. februarjem in 1. marcem je v javni razpravi Izvedbeni načrt Trajnostne urbane strategije Novo mesto 2030 (IN TUS). Gre za seznam ukrepov, ki jih v Mestni občini Novo mesto načrtujemo v okviru izvrševanja TUS-a. Vso zainteresirano javnost vabimo k aktivnemu sodelovanju pri oblikovanju predlogov projektov, ki so vključeni v predlog IN TUS. V času odprte javne razprave bo organizirana tudi predstavitev IN TUS in javno posvetovanje, ki bo v ponedeljek 13. februarja 2017, ob 16.30 v mali dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine.

 

Eden izmed pogojev za črpanje sredstev iz naslova trajnostnega urbanega razvoja v okviru člena 7. Uredbe o Evropskem skladu za regionalni razvoj je, da ima izbrano urbano območje sprejeto celovito strategijo trajnostnega urbanega razvoja. V ta namen smo na Mestni občini Novo mesto januarja 2016 sprejeli TUS, za izvajanje mehanizma Celostnih teritorialnih naložb (CTN) pa je potrebno sprejeti tudi IN TUS.

 

IN TUS predstavlja akcijski načrt TUS, ki prikazuje smiselno izvajanje aktivnosti v obdobju 2014-2020 in je operativni dokument, s katerim bo začrtana pot za dosego gospodarskih, socialnih ter okoljskih učinkov, kot so bili identificirani v strateškem delu dokumenta TUS in s katerimi bodo doseženi boljša kakovost življenja ter višja blaginja ljudi na območju občine. Prioritetni ukrepi, ki jih predvideva, so načrtovani do leta 2020, drugi ukrepi pa do leta 2030, vsi pa so vključeni v načrt razvojnih programov veljavnega proračuna Mestne občine Novo mesto za leto 2017 in vseh naslednjih proračunov.

 

V času javne razprave lahko vsi zainteresirani podajo pisne pripombe in predloge k predlogu IN TUS naslov: Mestna občina Novo mesto, Seidlova cesta 1, 8000 Novo mesto ali na e-poštni naslov strategije@novomesto.si (z oznako »predlogi IN TUS«). Rok za podajo pripomb in predlogov poteče zadnji dan javne razprave.

 

Več informacij o pripravi Izvedbenega načrta Trajnostne urbane strategije lahko pridobite tudi na Mestni občini Novo mesto, Urad za prostor in razvoj, kontaktna oseba Mojca Tavčar, e-pošta mojca.tavcar@novomesto.si, ali na Razvojnem centru Novo mesto, kontaktna oseba Tjaša Kump Murn, e-pošta tjasa.kump.murn@rc-nm.si.

Dokument IN TUS 2014-2030 v priponki vsebuje tudi nabor projektov (glej od strani 24 dalje) in virov financiranja, ki jih prvič predstavljamo v javnosti.

IN TUS 2014-2030

nazaj