vodilna slika

Tudi letos uredili proge za tek na smučeh

datum: 30. 01. 2017

Na Mestni občini Novo mesto občanom že leta omogočamo tek na smučeh. V letošnji zimski sezoni smo uredili tekaški progi v Velikih Brusnicah in Boričevem.

Na Mestni občini Novo mesto občanom že leta omogočamo tek na smučeh. V letošnji zimski sezoni smo uredili tekaški progi v Velikih Brusnicah in Boričevem. 

Foto2 Tek na smucceh  1

Zavod Novo mesto je ob pričetku zimske sezone aktivno pristopil k urejanju prog za tek na smučeh v Mestni občini Novo mesto ter vzpostavil sistem rednega vzdrževanja. Trenutno sta v uporabi dve dobro urejeni progi, in sicer tekaška proga v Velikih Brusnicah, kjer je v soboto, 28. 1., potekala tekma v okviru delavskih športnih iger, in tekaška proga v Boričevem. Za vzdrževanje prog v sodelovanju z Zavodom Novo mesto skrbijo lokalna društva in domačini. Novomeščanom je na voljo tudi tekaška proga ob smučišču Gače. 

Foto2 Tek na smucceh  2

Zavod Novo mesto prav tako načrtuje ureditev še dodatnih prog, vendar morajo soglasje predhodno podati lastniki zemljišč, čez katere naj bi potekale načrtovane proge. Dogovori še potekajo, trenutno za ureditev tovrstne proge v Prečni.

 Na Mestni občini Novo mesto ob tem pozdravljamo, da so tudi nekateri posamezniki in organizacije v občini prepoznali potrebo po tovrstni infrastrukturi, ki pa je našim občanom že na voljo. Prav tako si prizadevamo za širitev mreže tekaških prog, vendar ocenjujemo, da bi bilo treba vložiti več truda v promocijo tega športa, in sicer tako, da bi z večjim številom uporabnikov povzročili zanimanje tudi pri ostalih občanih. S tem bi v prihodnje lahko lažje prišli tudi do dovoljenja za uporabo kakšnega novega zemljišča. Na občini pri tem računamo na pomoč vseh, ki so zagovorniki in ljubitelji teka na smučeh, da z lastnim zgledom in aktivnostjo pripomorejo k zagotovitvi boljše infrastrukture na tem področju.

Foto1 Tek na smucceh

nazaj