vodilna slika

Župan sprejel ekipo namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto

datum: 08. 12. 2016

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je v sredo, 7. decembra 2016, sprejel igralce, trenerje in vodstvo Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto, ki je v sezoni 2015/16 dosegel vrhunske uspehe na državnem in mednarodnem nivoju.

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je v sredo, 7. decembra 2016, sprejel igralce, trenerje in vodstvo Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto, ki je v sezoni 2015/16 dosegel vrhunske uspehe na državnem in mednarodnem nivoju. Piko na i letošnjim izjemnim dosežkom je v torek dodal Darko Jorgić z osvojitvijo bronaste medalje na mladinskem svetovnem prvenstvu.

Župan je novomeškemu namiznoteniškemu klubu čestital za rezultate, s katerimi tudi v športu, v katerem vlada tako močna mednarodna konkurenca, odlično zastopa Novo mesto in prispeva pomemben delež k slovesu Novega mesta kot prestolnice športa. Z zavedanjem, da so dosežki zadnjih letih plod dolgotrajnega kakovostnega dela, se je trenerjem zahvalil za predano sistematično delo z mladimi, ki ga Mestna občina Novo mesto še posebej podpira in spodbuja.

Članska ekipa NTK Krka Novo mesto je tretjič zapored osvojila naslov državnega prvaka ter osvojila Pokal Slovenije, mladinska ekipa je osvojila naslov ekipnih državnih prvakov, Uroš Slatinšek pa je osvojil pokal za najboljšega igralca 1. slovenske namiznoteniške lige. Tekmovalci novomeškega namiznoteniškega kluba so osvojili še vrsto državnih naslovov in medalj v različnih državnih kategorijah. Uspešni so bili tudi najmlajši igralci, ki so skupno osvojili več kot 50 medalj na regijskih tekmovanjih.

Številni so bili tudi uspehi na mednarodnem prizorišču. Zgodovinski uspeh predstavlja zadnji dosežek Darka Jorgića, ki je 6. decembra 2016 na mladinskem svetovnem prvenstvu v Cape Townu v mešanih parih s Srbkinjo Izabelo Lupulesku osvojil 3. mesto. Na evropskem prvenstvu je Darko Jorgić dosegel 3. mesto med mladinci posamezniki, skupaj s Tamaro Pavčnik iz NTK Hrastnik pa prav tako 3. mesto v igri mešanih dvojic. Darko Jorgić je v sezoni 2015/2016 na različnih mednarodnih prvenstvih najvišjega ranga štirikrat zmagal in se večkrat uvrstil na prva tri mesta tako med posamezniki kot ekipno skupaj s Petrom Hribarjem in Tilnom Cvetkom.

Darko Jorgič trenutno zaseda 1. mesto na evropski in 5. mesto na svetovni jakostni lestvici. Sredi letošnjega leta je bil tri mesece tudi prvi igralec sveta.

 DSC 0836.JPG

nazaj