vodilna slika

Priprave na Veseli december

datum: 25. 11. 2016

Obveščamo vse podjetnike, stanovalce in ostale uporabnike Glavnega trga, da se bodo ta ponedeljek, 28. 11., zjutraj začele priprave na Veseli december na Glavnem trgu v Novem mestu.

Obveščamo vse podjetnike, stanovalce in ostale uporabnike Glavnega trga, da se bodo ta ponedeljek, 28. 11., zjutraj začele priprave na Veseli december na Glavnem trgu v Novem mestu. Prvi bodo začeli delavci, ki bodo postavljali drsališče, zato bodo od 28. 11. 2016, pa vse do 15. 1. 2017 zaprti parkirni prostori in del cestišča na zgornjem levem delu Glavnega trga, od trgovine Obsession do spomenika pred bivšo trgovino Mura. Drsališče bo enako kot lansko leto, vendar lepše urejeno, z večjimi garderobami, primerno glasbo in razsvetljavo. 

Prva prireditev, prihod Miklavža in slavnostni prižig lučk, bo v ponedeljek, 5. 12. ob 17. uri, pred rotovžem. Zgornji del trga bo na ta dan zaprt za promet od 13. do 22. ure.

 Ostale prireditve v sklopu Veselega decembra se bodo nadaljevale od 16. do 31. 12. Prireditve za otroke, večerni program in božični sejem bodo vsak dan od 16. ure dalje. V času prireditev bo za ves promet zaprt zgornji del trga, obvozi bodo urejeni. Oder bo postavljen pred Gostiščem na trgu - hišo kulinarike. Po celotnem desnem delu trga pa bodo postavljene adventne hiške in sejemske stojnice. Za dobro vzdušje bodo poskrbeli prijazni gostinci, glasbeni gostje, otroški animatorji in seveda vsi trije dobri možje. 

V duhu skupnega doprinosa za lepše in živahnejše mesto se vam opravičujemo za morebitne posege v vašo rutino in se vam zahvaljujemo za razumevanje.

nazaj