vodilna slika

Novomeški abonma: MEPZ Viva Brežice – Vse teče

dne 20. 10. 2017, 19:30

Lokacija: Trdinova dvorana, KC Janeza Trdine

Mešani pevski zbor Viva deluje od leta 1992 in že v prvih letih delovanja so navdušili na znamenitem mednarodnem zborovskem tekmovanju v italijanskem mestu Riva del Garda ter tudi na slovenskem zborovskem tekmovanju Naša pesem v Mariboru, na katerem se je zbor do danes uspešno predstavil še osemkrat, zadnjič lani, in se v konkurenci izjemnih slovenskih pevskih zborov okronal s srebrnim priznanjem. Udeležil se je še mednarodnih tekmovanj v Litvi, Grčiji, na Češkem, Tajskem, od koder so se vedno vrnili s številnimi nagradami in pohvalami, in v Španiji.

V vseh letih se je intenzivno delo na vajah prepletalo s koncerti, tekmovanji ter gostovanji doma in v tujini, v zadnjih letih pa tudi s sodelovanjem pri velikih domačih in mednarodnih zborovskih projektih.

Zbor veliko pozornosti namenja naročanju in izvajanju novih avtorskih skladb in priredb za zbor. Tudi projekt za Novomeški abonma Vse teče je nastal v sodelovanju s štirimi priznanimi skladatelji (Damijan Močnik, Tine Bec, Matjaž Predanič in Andrej Makor), z njim pa želijo na poseben način obeležiti četrtstoletnico delovanja.